Wykonanie
Szybka i zawsze udająca się potrawa z grilla / pod warunkiem, że jej nie spalimy 😉 / Można ją podawać z ulubionymi sosami, grillowanym
pieczywem, ziemniaczkami lub innymi warzywami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do wszelkiego rodzaju
sałat.


Składniki:1 podwójna
pierś z kurczak½ łyżeczki
soli morskiej1/3 łyżeczki świeżo zmielonego
pieprzu1/3 łyżeczki
ostrej papryki½ łyżeczki suszonej
bazylii i
oregano lub inne ulubione
zioła2 łyżki
oliwy z oliwek extra vergineWykonanie:
Pierś z kurczak myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdą pierś przekrawamy wzdłuż na dwie części. Filety skrapiamy
oliwą i posypujemy
przyprawami i
ziołami. Odstawiamy na 15 – 20 minut, aby
mięso przeszło smakiem przypraw.
Kurczaka wrzucamy na rozgrzanego grilla i grillujemy na złoty kolor z każdej strony.Ilość przypraw można zwiekszyć lub zmniejszyć, wedle uznania!Smacznego!