Wykonanie
Zakochałam się w tych chrupkach jak je tylko zobaczyłam u Sowy. Nie prezentują się może tak pięknie jak u niej, ale są bardzo smaczne. Wspaniała alternatywa na imprezy, np. dla wciągających i niezdrowych słonych orzeszków, ale nie tylko.Składniki:- 200 gramów
ciecierzycy- 2 łyżki
oliwy z oliwek-
sól-
pieprz ziołowy-
ostra papryka-
tymianek-
bazylia-
oregano- inne ulubione
przyprawyPrzygotowanie:
Ciecierzycę moczymy w wodzie przez noc, następnie gotujemy przez około 2 godziny. Odsączamy, osuszamy i wkładamy do miseczki, w której uprzednio została wymieszana
oliwa ze wszystkimi
przyprawami. Dokładnie mieszamy.
Ciecierzycę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez około 35-40 minut.Smacznego!