Wykonanie
Każdy tak reklamuje te papirusy na swoich blogach, że oczywiści sama musiałam sprawdzić co jest na rzeczy :) no i stwierdzam, że te znanej firmy są bardzo słone,! Jak dla mojej rodzinki za bardzo, a po za tym wiadomo gotowe produkty tego typu nie są zdrowe. Więc postanowiłam, że zrobię sama papirusy a w środek wrzucę
piersi z kurczaka z pyszną
fetą.
Mięsko wyszło bardzo soczyste i mega pyszne.
Składniki:2
piersi z kurczakajogurt naturalny lub grecki
sok z cytrynysólpieprzoliwapapryka w proszku słodka lub ostra (wybór zostawiam Wam)
rozmaryn2 ząbki
czosnkufetaoliwa2 kawałki papieru do pieczeniaPrzygotowujemy marynatę z
jogurtu,
soku z cytryny, potartych ząbków
czosnku,
soli i
pieprzu.
Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek i robimy "kieszonkę"
ostrym nożem. Tam upychamy
fetę a nasze piersi zatapiamy na kilka godzin w marynacie.
Między czasie przygotowujemy nasz papirus, 2 kawałki papieru do pieczenia smarujemy
oliwą i posypujemy
przyprawami (
papryką,
solą,
pieprzem,
rozmarynem). Nasze piersi odsączamy z nadmiaru marynaty w wkładamy na papirus. Smażymy najlepiej na patelni teflonowej (bez tłuszczu)na niewielkim ogniu.