Wykonanie


Składniki: (na 4 porcje)4 kawałki
łososia ( 480g),1/2 czerwonej świeżej
papryki,
sałata,mała
czerwona cebula,8 małych
pomidorków,
szczypiorek,grzanki,1
cytyna,4 łyżki
oliwy z oliwek,
sól,
pieprz,
majeranek,
masło.Przygotowanie:
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.
Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w paseczki.
Cebulę również pokroić w paseczki.
Pomidorki poprzekrajać na cztery części. Na cztery talerze porozkładać
sałatę,
paprykę,
cebulę i
pomidorki.
Łososia posolić, popieprzyć, oprószyć
majerankiem, skropić
sokiem z cytryny i na samą górę zetrzeć troszkę
masła. Piec w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem, w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C przez ok.22minuty.Upieczonego
łososia położyć na sałacie. Dodać grzanki i posypać pokrojonym drobno
szczypiorkiem.
Oliwę z oliwek wymieszać z 2 łyżkami
soku z cytryny,
solą i
pieprzem. Polać po sałacie.


Smacznego!!!