Wykonanie

U mnie nie ma tradycji jedzenia gęsiny, zresztą nie byłoby na nią chętnych. Bardzo lubimy roztopiony, ciągnący się
ser, na obiad był więc
filet z kurczaka nadziewany
salami pepperoni i
mozzarellą. Dobrze doprawiony
pieprzem i
ostrą papryką, usmażony w chrupiącej panierce. Polecam na niedzielny obiad.Składniki:1 duży pojedynczy
filet z kurczaka8 plasterków
salami pepperoni1 kulka
mozzarelli (125 g)1 ząbek
czosnkusólpieprzostra paprykamąką,
jajko i
bułka tarta do panierowaniatłuszcz do smażeniaFilet przekroić na dwa płaty i każdy rozbić przez woreczek tak, aby nie zrobić dziur w
mięsie. Natrzeć
czosnkiem,
solą i
przyprawami. Na każdy kawałek
mięsa ułożyć po 4 plastry
salami.
Mozzarellę pokroić na kawałki i ułożyć na
salami.
Mięso złożyć na połowę. Można spiąć patyczkiem do szaszłyków, żeby nie rozpadało się podczas smażenia. Panierować w
mące,
jajku i
bułce tartej. Smażyć na dość dużej ilości tłuszczu, ponieważ
mięso jest dość grube.