SKŁADNIKI:1/2 kg fileta np. miruna1 papryka konserwowa8 ogórków konserwowych3 duże cebulemąkaolejZalewa:1 szklanki wody3 łyżki octu1/4 szklanki oleju1 1/2 łyżki koncentratu1 1/2 łyżki keczupu 2 łyżki cukruSPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Rybę tniemy na mniejsze kawałki opruszamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.Cebulę tniemy w paski i podduszamy na oleju, który pozostał nam po smażeniu ryby.Paprykę tniemy w kostkę, a ogórki w krążki, łączymy z cebulą. Układamy na przemiennie w naczyniu: ryba, warzywa,ryba,warzywa.podane składniki na zalewę łączymy i zagotowujemy, po wystudzeniu zalewamy sałatkę, i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.