Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .piątek, 20 marca 20155 dag korzenia
chrzanu,20 dag
dżemu z
borówek,3 łyżki czerwonego
wytrawnego wina,1 łyżeczka
soku z cytryny,1 łyżeczka
cukru,
sólChrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i sparzyć niewielką ilością wrzątku. Wymieszać z
dżemem. Dodać
wino, doprawić
solą,
cukrem i
sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godz.