Szybka przekąska z francuskiego ciasta to idealne przekąska dla niespodziewanych gości. Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce. Przygotowanie takiej przekąski trwa dosłownie chwilę. Prosta, pyszna i efektowna przekąska idealna na wieczór ze znajomymi. Kilka daktyli, pleśniowy ser, orzechy i porcja francuskiego ciasta…Tak niewiele potrzeba do jej przyrządzenia. Przekąska, która smakuje zarówno na ciepło jak i zimno.Składniki:12 przekąsek1 arkusz francuskiego ciastamała paczka daktyli300 g pleśniowego sera12 połówek włoskich orzechów, grubo pokrojonychroztrzepane jajko do posmarowaniaCiasto lekko rozwałkuj i potnij na małe kwadraty. Umieść ciasto w muffinkowej formie. Wciśnij po dwa daktyle w każdą porcję. Posyp orzechami i pokruszonym serem. Wstaw formę do nagrzanego piekarnika na 200ºC i piecz przekąski przez 15 minut.Polecane przepisyPrzekąska z pieczarekMini donuts na proszkuCytrynoweciasteczka z makiemPolędwiczki wieprzowe w pieprznym sosieTosty z gorgonzola i gruszką