ßßß
Cookit - przepis na Śledzie tradycyjne
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Śledzie tradycyjne
Składniki
Śledź solony
Czerwona cebula
Olej rzepakowy
Pieprz
Śledź
Śliwki
Cebula
Orzechy
Oliwki
Kapary
Olej
Wykonanie
Śledzie
tradycyjne to najczęściej robione
śledzie
w moim domu na wigilię. Które
śledzie
w Waszym domu zasługują na miano
śledzie
tradycyjne? U nas bez wątpnienia
śledzie
w
oleju
.
Śledzie
w
oleju
przyrządzam na różne sposoby. Robiłam już
śledzie
ze
śliwką
czy
śledzie
w
oleju
ze smażoną
cebulką
. Dzisiaj proponuję kolejny przepis na
śledzie
tradycyjne z
czerwoną cebulką
.
Śledzie
są pyszne, lekko ostre. Do ich przyrządzenia najlepiej użyć
oleju
o neutralnym smaku, na przykład rzepakowego.
Śledzie
robię zazwyczaj na tydzień przed świętami, bo lubię jak się trochę “przegryzą”.
Składniki:300 g
śledzi solonych
1 duża
czerwona cebula
200 ml
rzepakowego oleju
pieprz
gruboziarnisty do smakuNamocz
śledzie
w zimnej wodzie na 2 godziny. Jeśli
śledzie
są wciąż bardzo słone odlej
wodę
i napełnij świeżą. Mocz tak długo aby by
śledzie
były wystarczająco słone. Odcedź. Pokrój
cebulkę
w drobną kostkę. Wlej
olej
, dodaj
pieprz
,
śledzie
i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby
posól
. Przełóż
śledzie
do słoika i wstaw do lodówki.
Śledzie
można przechowywać do dwóch tygodni w lodówce.Polecane przepisy
Śledzie
ze
śliwką
,
cebulką
i
orzechami
Czyżby już świątecznie…
Śledzie
śródziemnomorskie z
oliwkami
i
kaparami
Śledzie
w
oleju
– jak zrobić
śledzie
Źródło:
http://codojedzenia.pl/sledzie-tradycyjne
Przepisy powiązane
Śledzik w oleju z cebulką
Tatar ze śledzia
Śledzie ze śliwką, cebulką i orzechami
Śledzie ze śliwkami
Śedzie z cebulą w koperku
Składniki powiązane (0)