Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Podstawą dobrej sałatki jest dressing. Jakakolwiek jarzyna polana dobrym sosem smakuje świetnie. Dziś postanowiłam Wam pokazać sos
szczypiorkowy na bazie
octu balsamicznego,
oliwy,
cukru i
szczypiorku, koniecznie wypróbujcie go na grillu, obiedzie czy kolacji.

Składniki:6 łyżek
oliwy6 łyżek
octu3 łyżki
cukru3 łyżki
musztardy kremskiej, stołowej lub delikatesowej1/2 pęczka
szczypiorki – 6 łyżek siekanegoew.
pieprzPrzygotowanie:
Oliwę utrzeć z
octem, dodać
cukier, ubijać ręczną trzepaczką 2-4 minuty.Dodać
musztardę , ponownie ubijać , wystarczy kilka ruchów, a sos stanie się kremowy i lśniący.Dodać
szczypiorek doprawić
pieprzem.Powiązane notki:Słodki
sos winegret (vinaigrette) do sałatek na grillaKrucha
Polędwica w pikantnej marynacie, z sosami BBQ , koktajlowym i
sałatąSałata na stół Wielkanocny
Sałatka z buncem marynowanym
Makaron w sosie arrabiata