0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Owsianka to królowa śniadań. Ja lubię ją w każdej formie. W takiej znana jest mi już od dziecka, bardzo lubiłam płatki ze słodkim jogurtem, po namoczeniu stawały się kremowe i gęste. Postanowiłam zrobić ją w chłodnej wersji z racji temperatury. Pyszne orzeźwiające śniadanie, z przygotowaną kilka dni temu rabarbarowąkonfiturą.Składniki :250 ml kefiru, jogurtu, maślanki naturalnej4 łyżki płatków owsianych2-3 łyżki konfituryowoce i płatki do przybraniaPrzygotowanie:Płatki wymieszać z kefirem i odstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc.Podawać owocami i dżemem.Smacznego!Oczywiście dodając każdy inny smak jogurtu czy maślanki otrzymamy owsiankę w innym wariancie! Pyszna jest straciatella czy truskawkowa z owocami!Powiązane notki:Owsianka z prażonymi orzechamiSodowe bułeczki owsiane idealne na drugie śniadanieDomowe Musli – płatki śniadaniowebakalioweKremowa Owsianka Straciatella