Wykonanie
8 Flares Twitter 0 Facebook 8 8 8 8 Flares ×Takie
jajka jadłam wiele lat temu na przyjęciu Wielkanocnym u rodziny, robię je kilka
razy w roku, zawsze na proszone przyjęcia,obowiązkowo na Wielkanoc. Jeśli jeszcze nie jedliście tego świątecznego klasyka koniecznie musicie go zrobić w te święta, są przepyszne!

Składniki:7 jaj300 g
pieczarek1 łyżka
masła1/2 pęczka
szczypiorku2 łyżki
majonezusól,
pieprzPrzygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Gotujemy 5 minut. Po czym odstawiamy na 10 minut we wrzątku,po tym czasie zalewamy zimną
wodą.Gdy się gotują,
pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na
maśle, doprawić
solą i
pieprzem.
Jajka kroimy wzdłuż na pół.
Żółtka mieszamy z
majonezem, dodajemy
pieczarki, posiekany
szczypiorek, mieszamy i faszerujemy
jaja.Podajemy na sałacie. Udekorowane
zieleniną.Powiązane notki:
Tarta z
łososiem,
szpinakiem i
porem ( krok po kroku )Tradycyjna Wigilijna
sałatka jarzynowaSzybki Żurek na Wielkanoc
Pudding z dyni i
kaszy jaglanejSałata na stół Wielkanocny