ßßß
Składniki:7 jaj300 g pieczarek1 łyżka masła1/2 pęczka szczypiorku2 łyżki majonezusól,pieprzPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo. Gotujemy 5 minut. Po czym odstawiamy na 10 minut we wrzątku,po tym czasie zalewamy zimną wodą.Gdy się gotują, pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem.Jajka kroimy wzdłuż na pół. Żółtka mieszamy z majonezem, dodajemy pieczarki, posiekany szczypiorek, mieszamy i faszerujemy jaja.Podajemy na sałacie. Udekorowane zieleniną.Powiązane notki:Tarta z łososiem, szpinakiem i porem ( krok po kroku )Tradycyjna Wigilijna sałatka jarzynowaSzybki Żurek na WielkanocPudding z dyni i kaszy jaglanejSałata na stół Wielkanocny