ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

nazwa

Wykonanie

8 Flares Twitter 0 Facebook 8 8 8 8 Flares ×
Takie jajka jadłam wiele lat temu na przyjęciu Wielkanocnym u rodziny, robię je kilka razy w roku, zawsze na proszone przyjęcia,obowiązkowo na Wielkanoc. Jeśli jeszcze nie jedliście tego świątecznego klasyka koniecznie musicie go zrobić w te święta, są przepyszne!
Składniki:
7 jaj
300 g pieczarek
1 łyżka masła
1/2 pęczka szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól,pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Gotujemy 5 minut. Po czym odstawiamy na 10 minut we wrzątku,po tym czasie zalewamy zimną wodą.
Gdy się gotują, pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem.
Jajka kroimy wzdłuż na pół. Żółtka mieszamy z majonezem, dodajemy pieczarki, posiekany szczypiorek, mieszamy i faszerujemy jaja.
Podajemy na sałacie. Udekorowane zieleniną.
Powiązane notki:
Tarta z łososiem, szpinakiem i porem ( krok po kroku )
Tradycyjna Wigilijna sałatka jarzynowa
Szybki Żurek na Wielkanoc
Pudding z dyni i kaszy jaglanej
Sałata na stół Wielkanocny
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/03/28/jajka-faszerowane-pieczarkami