Wykonanie

Odliczam już dni do urlopu... jeszcze tydzień :-) i nawał pracy jak co roku przed urlopem... chociaż w tym roku chyba bardziej :-( a może po prostu ten rok wyjątkowo dał mi w kość i przestaję już chwilami wyrabiać? nieważn... ważne, że
potem sześć tygodni zasłużonego odpoczynku :-) w prawdzie
będę musiała jeszcze kilka
razy w lipcu pojawić się w ośrodku, ale co tam... :-) mam tylko nadzieję, że pogoda się utrzyma, bo mimo że nigdzie nie
jadę to mam pewne
plany na te wolne dni :-) i nie zamierzam się nudzić na pewno :-)Akcja z moją opłaconą przesyłą nadal nie wyjaśniona... niby wychodzi na to, że wczoraj została wysłana, ale jakaś ta wiadomość nie jasna :-( w zasadzie to potrzebowałam jej na przedwczoraj, a wychodzi na to, że jak dobrze pójdzie to dotrze dopiero na wtorek :-( porażka... i wogóle to jakoś nie mam szczęścia do przesyłek w ostatnim czasie... a to czegoś brakuje i trzeba reklamować, a to ktoś zapomniał zatwierdzić zamówienie - czekam na wymianę dekodera, już trzy tygodnie, dziś zadzwoniłam i okazało się, że nie przychodzi, bo nikt nie zaznaczył w systemie, że ma być wysłany... ej, lato... tylko taki komentarz mi się kojarzy ;-)A właśnie na lato i szybkie kanapki wycieczkowe proponuję wam pastę :-)

SKŁADNIKI100 g
pieczarek125 g
serka mascarpone2 łyżki
masła2 łyżki posiekanego
szczypiorkusól,
pieprz
Pieczarki myjemy i odcinamy korzonki, kapelusze pozostawiamy w całości lub kroimy na połówki.
Masło rozgrzewamy na patelni lub w rondelku, dodajemy
pieczarki i chwile podsmażamy, a następnie studzimy.
Pieczarki,
mascarpone,
sól i
pieprz miksujemy na gładką masę, dodajemy
szczypiorek i delikatnie mieszamy. Efekt fantastyczny :-) i bardzo dobrze komponuje się z
pomidorem :-)