Mleczna manna jabłkowo – cynamonowa

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Lubię właśnie takie śniadania, manna może w sumie być też lekką pożywną kolacją, w tym wydaniu posłodzona jest owocami, z resztą ja w ogóle tego typu posiłków nie słodzę, same w sobie mają ten fantastyczny i kremowy smak, który w kontakcie z cukrem tworzy „lepik” ja bynajmniej odnoszę takie wrażenie. Spróbujcie mojej manny – z cynamonem , prażonymi jabłkami i rodzynkami.
Składniki:
1 1/2 szklanki mleka
3 płaskie łyżki kaszy manny
1 łyżka otrąb pszennych
2-3 łyżki rodzynek
2-3 łyżki prażonych jabłek
1/2 łyżeczki cynamonu
Jeśli przygotujemy mannę na mleku modyfikowanym możemy ją w takiej formie podać niemowlęciu .
Przygotowanie:
Mannę zalewamy zimnym mlekiem, rozprowadzamy , dodajemy otręby, rodzynki i gotujemy do jej spęcznienia.
Po ugotowaniu oprawiamy cynamonem.
Gorącą podajemy z prażonymi jabłkami.
Smacznego!
Powiązane notki:
Dla niemowląt i mam : Manna malinowa
„Indyjska” kasza manna czyli nuty orientu na śniadanie
Słodka Bakaliowa manna z gruszką japońską czyli zdrowe słodycze bez cukru
Pudding z dyni i kaszy jaglanej
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/03/14/mleczna-manna-jablkowo-cynamonowa