0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Lubię właśnie takie śniadania, manna może w sumie być też lekką pożywną kolacją, w tym wydaniu posłodzona jest owocami, z resztą ja w ogóle tego typu posiłków nie słodzę, same w sobie mają ten fantastyczny i kremowy smak, który w kontakcie z cukrem tworzy „lepik” ja bynajmniej odnoszę takie wrażenie. Spróbujcie mojej manny – z cynamonem , prażonymi jabłkami i rodzynkami.Składniki:1 1/2 szklanki mleka3 płaskie łyżki kaszy manny1 łyżka otrąb pszennych2-3 łyżki rodzynek2-3 łyżki prażonych jabłek1/2 łyżeczki cynamonuJeśli przygotujemy mannę na mleku modyfikowanym możemy ją w takiej formie podać niemowlęciu .Przygotowanie:Mannę zalewamy zimnym mlekiem, rozprowadzamy , dodajemy otręby, rodzynki i gotujemy do jej spęcznienia.Po ugotowaniu oprawiamy cynamonem.Gorącą podajemy z prażonymi jabłkami.Smacznego!Powiązane notki:Dla niemowląt i mam : Manna malinowa„Indyjska” kasza manna czyli nuty orientu na śniadanieSłodka Bakaliowa manna z gruszką japońską czyli zdrowe słodycze bez cukruPudding z dyni i kaszy jaglanej