Wykonanie
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 1 1 Flares ×Teść był w Zakopanem, przywiózł nam kilka
oscypków, od razu
dorwałam się do
serka i odkroiłam kilka plastrów. Nic nie może równać się z tym smakiem, gąbczysty słony
ser, na początku o słodkim posmaku. Przepyszny. Do
oscypka najbardziej pasują słodkie dodatki, u mnie są to dziś
rodzynki oraz coś lekko kwaśnego, mój wybór padł na marynowaną
paprykę. Efekt ?
Śniadaniowe cudo. Spróbujcie polecam!Możecie użyć innego słonego
sera, nie koniecznie owczego, może być krowi.
pełnoziarniste naleśniki
oscypek – po dwa plasterki na naleśnik
papryka marynowana z
cebulką – po kilka kawałków wraz z
cebulkąrodzynki – łyżka na naleśnik
twaróg – po łyżce na naleśnikewentualnie
jogurt z
ziołami do polaniaPrzygotowanie:Naleśniki smarujemy
twarożkiem, układamy na nim
paprykę z
cebulą,
rodzynki i pokrojony
oscypek.Grillujemy na suchej patelni z obu stron, aż się zezłocą a
oscypek rozpuści.SmacznegoByło przepyszne, dobrze, że mam sporo marynowanej
papryki, a Wy zdążycie zrobić jeszcze swoją!
Powiązane notki:Pełnoziarniste naleśniki z musem z dyniNietypowe pyszne połączenie – pełnoziarniste naleśniki z czerwonym nadzieniemPraktyczny porady: fakty i
mity o naleśnikach, czyli naleśniki podstawowePancakes jaglane z
jabłkiem i
rodzynkamiPancakes bezglutenowe z sosem z
fasoli i
miodemNawigacja po wpisach← Wstecz Dalej →Copyright 1996-2016 Grupa
Onet.pl S.A. Wszystkie serwisy Polityka prywatności