ßßß Cookit - przepis na twaróg z jabłkiem, cynamonem i rodzynkami

twaróg z jabłkiem, cynamonem i rodzynkami

nazwa

Wykonanie

Takie proste coś, do naleśników, grzanek czy makaronu. Wpadłam na to - choć większość z nas to zna - przy okazji zajadania kromki włoskiego chleba. Pyszna nowość z Lidla. Ja wiem, że nie powinnam jadać pieczywa w nadmiernych ilościach, ale ten chleb.. ciepły do tegooo.......no nie da się!
No więc zajadam sobie kromkę z jeszcze pyszniejszym swojskim masłem, a tu jakiś serek chowa się w lodówce, Panicz mi go zafundował...że dobry niby...No to bach, kolejna kromka z tym oto serkiem, no i fajnie, smaczny, mega puszysty, własnie z jabłkiem, rodzynkami....Zaglądam na tyły a tam lista poprawiaczy. Wiadomo, że dziś bez tego ani rusz, ale pomyślałam, że przecież taki twarożek mogę sama machnąć.
Co też uczyniłam, młoda zaś testowała.
Może jutro zrobię kilka placków do niego...?
Przygotowanie: 15 minut
Koszt: 3 zł - za twaróg
Składniki:
jedno małe opakowanie twarogu chudego
2 średnie jabłka
cynamon do smaku
łyżka masła
2 płaskie łyżki cukru brązowego
3-4 łyżki rodzynek
Jabłka obieram ze skóry, kroję na drobną kostkę.
W rondlu rozpuszczam masło, wrzucam jabłka, posypuję je cynamonem i cukrem, smażę do momentu aż zmiękną i złapią kolor. Dorzucam do nich rodzynki, mieszam, nadal podsmażam.
Do malaksera wkładam kolejno twaróg, jabłka. Miksuję, ale nie na papę.
E voila!
Źródło:http://olalallola.blogspot.com/2014/03/twarog-z-jabkiem-cynamonem-i-rodzynkami.html