Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Jeśli wam też skończyło się w domu
pieczywo, a macie ogromną chęć zjeść
chleb, polecam wypróbować ten przepis, prosty, szybki a do tego nie potrzeba odpalać piekarnika, co o poranku bywa ciężkieteż mam takie chwile. Placek jest stabilny, o konsystencji
chleba, tyle , że płaski. Pyszny z ziarnami, można go jeść na słono i słodko, a do tego wiemy co w nim jest, świetna porcja zdrowia na początek dnia. A oto przepis, zdążycie jeszcze zabrać go ze sobą w chlebaku do pracy czy szkołyprzepis autorskiSkładniki:5 łyżek
mąki pełnoziarnistej ( może być zwykła)1 łyżka
płatków owsianych1 łyżka
otrąb1 łyżka siemienia*1 łyżka
słonecznika*200 ml
kefiru ( 3/4 szkl)1
jajopo 1/2 łyżeczki proszku i
sodyszczypta
soliodrobina
olejuPrzygotowanie:Sypkie składniki wymieszać.wlać
kefir i lekko ubite
jajo.Dodać ziarna i odstawić na 10 minut.Piec na lekko natłuszczonej teflonowej patelni, przez 5 minut z jednej strony na małym ogniu,
potem obrócićPodawać z tym czego dusza zapragnie!Można przestudzić i zrobić z niego zwykłe kanapki, ciekawym dodatkiem będą też suszone
zioła, jeśli chcemy go zjeść na słono.Smacznego!Wybaczcie jakość zdjęć, ale chciałam Wam go pokazać, udowodnić ,że nie jest
mitem : ) baterie w aparacie padły, ładują się zdjęcia zrobione telefonem
Powiązane notki:
Czosnkowy twarożek z
ziołami i
czarnuszką czyli zdrowy początek dnia
Drożdżowe racuchy z
kefirem,
serkiem wiejskim i
skórką z cytryny