Wykonanie
Placuszki sprawdzają się idealnie na każdy posiłek w ciągu dnia. Według mnie lepiej smakują na ciepło,ale każdy zje tak jak lubi ;) Przepis również pojawił się już kiedyś na blogu (31 . 05.2012) i także postanowiłam go 'odkurzyć', ponieważ uważam, że warto :)Składniki:1 szklanka
mąki1 szklanka
płatków owsianych górskich4 łyżki
otrębów1 szklanka
mleka ( ewentualnie więcej)0,5 łyżeczki
sodki1
jajkoszczypta
soliolej do smażeniaPrzygotowanie:Wszystkie składniki łączymy ze sobą miksując na jedną masę. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy
mleka, jeśli zbyt rzadkie dodajemy
mąki itd.Na patelnię wlewamy
olej, gdy się rozgrzeje zaczynamy wykładać małe ilości ciasta. Placuszki ładnie urosną, więc taka porcja starczy dla dwóch osób. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z
jogurtem naturalnym,
borówkami i
malinami :)Smacznego!