ßßß
Jeśli jesteście fanami nadzienia do pierogów ruskich, te naleśniki będą dla Was idealne!Składniki na 12 naleśników:Ciasto:700 ml mleka1/2 szklanki wody mineralnej3 jajkaok. 0,5 kg mąkiłyżka oliwyszczypta soliFarsz:1 kg ziemniaków400 g chudego twarogu400 g boczku wędzonego2 duże cebulepieprz1. Gotujemy ziemniaki, odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.2. Robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki na małej ilości tłuszczu.3. Podsmażamy pokrojony w małą kostkę boczek i cebulkę.4. Ubijamy ziemniaki z twarogiem i mieszamy z boczkiem, cebulkę i pieprzem – farsz jest gotowy.5. Naleśniki smarujemy farszem i składamy w tzw. kopertę lub zawijamy ruloniki (wg upodobania).6. Przed podaniem podsmażamy naleśniki z dwóch stron na patelni.Jest to moja kolejna propozycja w ramach Naleśnikowe soboty Slyvvi.