Wykonanie
Rafaello już było na moim blogu..ale to jest ciut inne .. zrobione także przez moją starszą córkę......według mnie ilość mąk jest ciut za duża..ale podaję, tak jak robiła córka ze znalezionego w necie przepisu..nie zapisałyśmy linku strony i nie wiem dokładnie skąd pochodzi..1 kostka
masła0,5 kostki
margaryny5 łyżek
mąki pszennej5 łyżki
mąki ziemniaczanej3,5 szkl.
mleka25 dkg
cukru4
żółtkacukier wanilinowy20 dkg wiórek
kokosowych2 opakowania
krakersówDo 1 szkl.
mleka dodać
żółtka, obydwie
mąki i wymieszać.Resztę
mleka zagotować z
cukrami. Następnie wlać masę
żółtkową i gotować ciągle mieszając aż zgęstnieje.Odstawić do wystudzenia. Miękkie
masło i
margarynę utrzeć i dodawać po łyżce masy budyniowej.Po połączeniu się składników dodać
wiórki kokosowe [ trochę zostawić do posypania wierzchu] i wymieszać.W blaszce ułożyć
krakersy, masa itd aż do wyczerpania masy i
krakersów [ostatnią cżescią ma być masą
kokosową] .Posypać wiórkami..Wstawić na 2 godziny do lodówki, by krem zgęstniał, a
krakersy zmiękły.