ßßß Cookit - przepis na Kulinarna podróż przez Francję z Michel Moran

Kulinarna podróż przez Francję z Michel Moran

nazwa

Wykonanie

Kucharze, W poszukiwaniu smaku
5 października 2015
Tak, ta istota w koszulce w paski, to ja ;)
Możecie zastanawiać się, skąd wzięłam się u boku Michel Moran – otóż jako 1 z 3 osób wygrałam konkurs na profilu Galerii Mokotów na Facebooku. Zadanie było następujące:
„Kuchnia francuska jest bardzo zróżnicowana i… niektórzy twierdzą, że najlepsza na świecie, każdy region ma swoje charakterystyczne potrawy. :) A Twoja przygoda kulinarna? Jeśli są potrawy, przy wykonaniu których inspirujesz się kuchnią francuską – pochwal się nimi! Napisz nam również o swojej pasji kulinarnej i opisz krótko dlaczego chcesz zdobyć główną nagrodę, czyli wspólne gotowanie z Michel Moran już w najbliższą sobotę!
Gotowanie z jednym z jurorów polskiego MasterChefa (bo domyślam się, że większość z Was kojarzy Michel Moran właśnie z tego programu), to czysta przyjemność – wszystko szło sprawnie, a Szef okazał się przesympatyczną osobą :) Do moich zadań należało m.in. wyskrobanie miąższu z upieczonych połówek bakłażana (bez zrobienia dziur w skórce), pokrojenie kilku pomidorów z i bez skórki, podsmażenie kilku składników, mieszanie, nakładanie, próbowanie.. Mam tylko nadzieję, że podczas wykonywania tych czynności, nie wchodziłam Panu Kamerzyście za często w drogę – starałam się nie zasłaniać jak tylko mogłam! :D
Początkowo mieliśmy przygotować tylko zapiekane bakłażany (na zdjęciu w tle, na chwilę przed wstawieniem do pieca), ale po odkryciu, że został jeszcze jeden bakłażan, i konsultacji z Prowadzącym ile mamy czasu, powstałą jeszcze jedna szybka potrawa – podsmażone plastry bakłażana z sosem z podsmażonych na oliwie czosnku, cebuli, pomidorów i (dużej ilości) anchois :) Doprawione ziołami i solą smakowały zgromadzonej widowni bardzo.
Podsumowując – znakomicie bawiłam się gotując z Michel Moran w kuchni w Galerii Smaków (znajdującej się na ostatnim piętrze Galerii Mokotów, w Warszawie). Nastroju nie popsuł mi nawet fakt, że nie cierpię bakłażanów ;)
A tutaj zdjęcie z Michel Moran i 2 z 3 pomocników Szefa. Niestety trzeci z chłopaków nie załapał się na zdjęcie…
…dlatego z wielkim bólem ;) publikuję to zdjęcie, na którym są wszyscy i ja, z miną śniętej ryby :P
Dziękuję Panowie za wspólnie spędzony czas! :)

ps oprócz możliwości gotowania w Galerii Smaków, otrzymałam również książkę Michel Moran (z autografem), fartuszek, w którym gotowałam :D , zestaw dwóch noży do sera Sapporo od DUKA oraz kartę o wartości 100zł do wykorzystania w Galerii Smaków – wszystkim sponsorom bardzo dziękuję! :)
You Might Also Like
Co jadłam w… Austrii – sierpień 2015
10 września 2015
W poszukiwaniu smaku #1 – Bubbleology, MG Eat, Bubble Tea 7, Manufaktura cukierków, Tk Maxx
15 sierpnia 2012
W poszukiwaniu smaku #12 – Lodove, Burger Mama
30 sierpnia 2013
Previous Post Instagram mix September 2015
Next Post Mini haul Bath Ό Body Works September 2015
Źródło:http://sweetworldofs.pl/2015/10/05/kulinarna-podroz-przez-francje-z-michel-moran