Wykonanie
            Idealny składnik kanapek!Składniki:1kg 
łopatki wieprzowej1 duża 
cebula2 duże ząbki 
czosnkukawałek 
imbiru wielkości połowy kciuka0 , 5-1l coca-coli (zależy od wielkości naczynia do marynowania)2 łyżeczki 
płatków chilli1 łyżeczka 
soli1 łyżeczka mielonego 
imbiru1 łyżeczka 
pieprzu1,5 łyżki ciemnego 
cukru trzcinowego (muscovado)1 łyżeczka 
czosnku granulowanego
cebulę pokrój w grube plastry
czosnek zgnieć przy użyciu płaskiej strony noża, pokrój na duże kawałki
imbir pokrój w grube plasterki na dnie miski ułóż połowę 
cebuli, 
czosnku i świeżego 
imbiru, połóż na nich 
mięso, posyp 1 łyżeczką 
płatków chilli i przykryj pozostałą 
cebulą, 
czosnkiem i świeżym 
imbiremzalej coca colą, aż będzie przykryte płynemprzykryj talerzykiem, żeby całe znajdowało się pod powierzchnią i wstaw do lodówki na noc*następnego dnia nagrzej piec do 150 Cwyjmij 
mięso z zalewy i osusz (nie wyrzucaj 
cebuli, 
czosnku i 
imbiru – ułóż je na dnie naczynia, w którym będziesz piec 
mięso)przygotuj mieszankę z pozostałych przypraw i natrzyj nią 
mięsoszczelnie przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do pieca na 2 , 5-3hpo tym czasie wyjmij naczynie z pieca i sprawdź, czy 
mięso rozpada się pod naciskiem – jeśli tak – jest gotowe, jeśli nie – wraca do pieca na kolejne 30 minut do godzinySmacznego! :)*może równie dobrze poczekać do wieczora ;)
