Wykonanie
Z
kaparami jest trochę tak, jak z
Anchovis – albo się je kocha, albo nienawidzi. Mi
kapary same w sobie zupełnie nie smakują, za to zmiksowane z
pomidorami i resztą składników tego pesto komponują się znakomicie :)Składniki:8
suszonych pomidorów1 ząbek
czosnkukawałek
twardego sera (np
grana padano)*1 łyżeczka
kaparów2 łyżki
oliwy (np zalewy
suszonych pomidorów)
sok z cytryny (do smaku)
makaron o dowolnym kształcieugotuj
makaron wg przepisu na opakowaniu, zostaw odrobinę
wody z gotowaniapokrój
ser w kostkęzmiksuj
pomidory,
czosnek,
ser,
kapary i
oliwę na gładką masę, dodaj
sok z cytryny do smakuwymieszaj pesto z
makaronem, dodając odrobinę
wody z gotowania, jeśli jest zbyt gęstewierzch dania możesz posypać
startym serem, kawałkami
pomidora i
kaparamiSmacznego! :)*wielkość – mniej więcej jak pudełko zapałek