Wykonanie
Miały być paluchy wiedźmy, a wyszły paluchy potwora ;) Do tego wegańskie! :DSkładniki (na ok 15 paluchów):1 szklanka
mąki pszennej0,5 szklanki
mąki pszennej pełnoziarnistej100ml
olejuszczypta
soli0,5 łyżeczki
ostrej papryki0,5 łyżeczki
pieprzu1 duży ząbek
czosnku (rozgnieciony)0,75 szklanki rozdrobnionego
szpinaku*plasterki
migdałów (na paznokcie) w dużej misce wymieszaj wszystkie składniki (oprócz
migdałowych płatków!)wstaw do lodówki, włącz piec i gdy nagrzeje się do 200 C wyjmij ciasto z lodówkiuformuj w paluchy, zrób na nich delikatne wgłębienia nożem** i doczep
migdałowe paznokcieułóż na blaszce wyłożonej papierem pergaminowympiecz przez ok 20-25 minutSmacznego! :)*
mrożony szpinak po rozmrożeniu ma w sobie za dużo
wody – trzeba go odparować**lekko dotknij nożem, nie musisz nacinać


