Wykonanie
....... nowy pomysł na szybkie i smaczne danie
z piersi kurczakaSzybko,prosto, smacznie i .......pomysłowo............
Niedawno dotarła do mnie przesyłka z miłą niespodzianką od firmy
Winiary.Paczka zawierała nowoczesną patelnię
marki Tefal z linii Talent oraz nowy produkt z
serii:"POMYSŁ NA....... /jak widać spory zapas/
Patelnia dzięki doskonałym właściwościom powłoki nieprzywierającej pozwala na ograniczenie zużycia tłuszczu, a wskaźnik temperatury pokazuje idealną temperaturę smażenia potraw,
Nowy produkt firmy
Winiary to "POMYSŁ NA....PAPIRUS"A co kryje się pod tą tajemniczą nazwą?Jest to produkt , dzięki któremu można przygotować miękką, soczystą i aromatyczną
pierś z kurczaka bez smażenia na tłuszczu.W każdym opakowaniu znajdują się 4 pergaminy pokryte mieszanką
ziół do wyboru w
trzech smakach.Możemy przygotować :soczystą
pierś kurczaka z
czosnkiem i
ziołami,
pierś kurczaka z
papryką oraz w ziołach prowansalskich .
Test nr. 1 to :SOCZYSTA
PIERŚ KURCZAKA W ZIOŁACH PROWANSALSKICH
Pergamin, w którym piecze się
mięso pokryty jest warstwą aromatycznej mieszanki
ziół prowansalskichAby przygotować soczystą
pierś z kurczaka dla 4 osób potrzebujemy :- 2
piersi z kurczaka /ok.500-600 g/- PAPIRUS-pergamin do smażenia POMYSŁ NA....- patelnię teflonową
Przygotowanie:- rozgrzać patelnię-
mięso podzielić na 4 plastry, rozbić na grubość ok.1,5 cm.- przygotowane porcje mięsa/dokładnie osuszone/ ułożyć na jednej połowie pergaminu i przykryć druga częścią- zawinięte
mięso położyć na rozgrzanej patelni /50 % mocy/- smażyć na średnim ogniu po ok. 5 minut z każdej strony- upieczone
mięso przełożyć na talerz i usunąć pergamin
Patelnia świetnie sprawdziła się podczas smażenia
mięsa bez tłuszczu.Czas pieczenia należy dostosować do grubości
mięsa.Moje
mięso było dość cienkie i piekło się ok 4 min.
Mięso przygotowuje się bez dodatku tłuszczu, a składniki zawarte w mieszance pozwalają na uzyskanie złocistego koloru, a wokół unosi się cudowny zapach i aromat przypraw.
Tak przygotowany
kurczak jest rzeczywiście idealny.Świetnie nadaje się na obiad, ale może być również doskonałym składnikiem sałatek.
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS j est doskonałym rozwiązaniem na szybki i łatwy sposób przygotowania obiadu, nawet dla stawiających pierwsze kroki w kuchni.Polecam i zachęcam do wypróbowania.!Jestem pewna , że ten nowy produkt na stałe zagości w mojej kuchni......i chociaż ma wiele zalet i dużo plusów, mam dwie uwagi:-
mięso przygotowane w papirusie jest mocno aromatyczne , pokryte sporą warstwą
ziół przez co niestety nie zostało zaakceptowane przez moich "milusińskich"/ zostało zjedzone dopiero po zdjęciu całej wierzchniej warstwy/. Być może innym dzieciom to nie przeszkadza, ale u mnie jest problem.- chociaż
mięso smaży się w pergaminie bez tłuszczu, to nie jest jednak pozbawione jego dodatku. W składnikach produktu znajduje się utwardzony
tłuszcz roślinny i
olej roślinny. Z pewnością są to jednak znikome ilości w porównaniu do tych, które używa się do smażenia .