Roladki z farszem chrzanowo-musztardowym w galarecie

nazwa

Wykonanie

26 września 2014
Składniki:
10 plastrów szynki konserwowej
10 plastrów sera żółtego( w podobnej wielkości do szynki)
Farsz:
200g.serka twarogowego z chrzanem
4 łyżki chrzanu śmietankowego
4 łyżki musztardy sarepskiej
szczypta soli i pieprzu
Galareta:
2 szklanki gorącego rosołu lub bulionu drobiowego
3 łyżki żelatyny spożywczej
Przygotowanie:
Składniki na farsz przełożyć do miseczki,rozgnieść widelcem,dokładnie wymieszać.
Na każdy plaster szynki kłaść plaster sera oraz obfitą ilość farszu na jednym z końców szynki.
Zwinąć roladki w rulon.
Gotowe przełożyć do półmisków.
Żelatynę rozpuścić w rosole/bulionie-odstawić do ostygnięcia.
Zalać roladki,odstawić do lodówki by stężała.
Smacznego
Post navigation
← Deser typowo śiąteczno-karnawałoy,jemu po prostu nie da się oprzeć:) Sięgając po jednego chce się więcej i więcej.Pierwszy raz jadłam w kształcie placków gdy zrobiła ciocia i postanowiłam odtworzyć po swojemu smaki.Deser jest pracochłonny ale wart czasu i pracy :)
Te danie to kolejne moje kulinarne odkrycie.Smaki wprost wariują.Kasza nie smakuje jak ta z dzieciństwa a jak rarytas zamknięty w tak soczystym mięsie o wyśmienitym słodkim, śliwkowym posmaku że tryska w ustach..Danie godne świątecznego stołu. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/przekaska-na-swiatecznym-stole-lub-imprezie-sylwestrowej-swietnie-smakuje-i-ladnie-sie-prezentuje