6 maja 2014Składniki: na 2 porcję:8 średnich młodychziemniaków8 zielonych szparagów1/2 pęczka koperku2 łyżki masła+masło do wysmarowania blachy2 łyżki kwaśnej śmietany 18%2 łyżki przyprawy do ziemniakówpieprz czarny świeżo mielonysólPrzygotowanie:Ziemniaki obrać umyć , zalać wodą dodać sól, gotować na pół miękko ok 10 min.Osuszyć nad gazem dodać masło,posiekany koperek oraz przyprawę do ziemniaków.Potrząsnąć parokrotnie garnkiem do oblepienia się kartofli dodanymi składnikami.Ze szparagów poodcinać zdrewniałe końce.Blaszkę do pieczenia wysmarować masłem ułożyć szparagi oraz ziemniaki.Piec 30 min w 180st.W połowie pieczenia przekręcić warzywa na drugą stronę.Rozłożyć na talerze ( w proporcji 4 ziemniaki , 4 szparagi) Podawać z łyżką śmietany oprószoną czarnym świeżo zmielonym pieprzem.(wersji fit możemy śmietanę zastąpić jogurtem naturalnym)SmacznegoPost navigation← Proste , smaczne i słodkie ciasteczka zasmakują każdemu łasuchowi.Zapraszam :)Każdy czasem lubi zjeść pikantne skrzydełka w panierce. W taki sposób przygotujemy je samemu w domu . Są pyszne , pikantne i bardzo chrupiące :) →