ßßß Cookit - przepis na Sos z pieczonej papryki i pomidorów do mięs

Sos z pieczonej papryki i pomidorów do mięs

nazwa

Wykonanie

2 kwietnia 2015
Składniki:
1 duża czerwona papryka
2 twarde pomidory
oliwa z oliwek
1/2 szklanki bulionu warzywnego
1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią
1 łyżeczka lubczyku
1/2 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
Paprykę pozbawić gniazda nasiennego pokroić w paski.
Pomidory pokroić w czwórki.
Warzywa ułożyć w blaszce do pieczenia , skropić oliwą.
Piec 35 min w piekarniku nagrzanym do 180st. ( aż skórka zacznie odchodzić i robić się spieczona)
Upieczone warzywa pozbawić skórek, przełożyć do garnka , zalać bulionem oraz dodać przyprawy.
Doprowadzić do zagotowania.
Sos zmiksować blenderem na gładki krem.
Smacznego
Post navigation
← Domowy sos z pieczonych warzyw podany z delikatną , grillowaną polędwiczką wieprzową. Ta para jest tak idealna że jedząc można bez ustanku rozkoszować się jej smakiem.
Następny wpis →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/domowy-sos-paprykowo-pomidorowy-gesty-aromatyczny-pelen-smakow-nada-niepowtarzalnego-smaku-miesom-czy-tez-domowym-pizzom