Wykonanie
2 kwietnia 2015Składniki:1 duża
czerwona papryka2 twarde
pomidoryoliwa z oliwek1/2 szklanki
bulionu warzywnego1 łyżeczka
suszonych pomidorów z
bazylią1 łyżeczka
lubczyku1/2 łyżeczki
pieprzuPrzygotowanie:
Paprykę pozbawić gniazda nasiennego pokroić w paski.
Pomidory pokroić w czwórki.Warzywa ułożyć w blaszce do pieczenia , skropić
oliwą.Piec 35 min w piekarniku nagrzanym do 180st. ( aż skórka zacznie odchodzić i robić się spieczona)Upieczone warzywa pozbawić skórek, przełożyć do garnka , zalać
bulionem oraz dodać
przyprawy.Doprowadzić do zagotowania.Sos zmiksować blenderem na gładki krem.SmacznegoPost navigation← Domowy sos z pieczonych warzyw podany z delikatną , grillowaną polędwiczką wieprzową. Ta para jest tak idealna że jedząc można bez ustanku rozkoszować się jej smakiem.Następny wpis →