ßßß


Przygotowanie:Jarmuż myjemy , liście blanszujemy przez dwie minuty , odcedzamy , kroimy drobno.Jajka obieramy z łupinek , rozgniatamy drobno widelcem.Do jajek dodajemy jarmuż , kaszę jaglaną , jogurt naturalny zioła oraz przyprawy.Wbijamy surowe jajko , wsypujemy bułkę tartą.Masę wyrabiamy rękoma.Formujemy kotleciki w kształt kiełbasek.Każdą zawijamy w folię spożywczą związując końce ” tworząc cukierka”W garnku zagotowujmy wodę , gotujemy kotleciki po 2 min. z każdej strony od momentu wypłynięcia na wierzch.SmacznegoPost navigation← Naleśniki z pikantnym farszem z parówek i pieczarek. Prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad lub kolację chociaż ja osobiście zjadłam je na śniadanie.Delikatna zupa z mnóstwem warzyw. Porcja zdrowia i energii. →