2 maja 2015Gotowane kotlety jajeczne z jarmużem i kaszą jaglanąSkładniki :( Na 6 średniej wielkości kotlecików, 3-6 porcji)4 jajka ugotowane na twardo1 surowe jajko150 g. ugotowanej kaszy jaglanej150g. świeżego jarmużu2 łyżki posiekanej natki pietruszki2 łyżki posiekanego szczypiorku2 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki bułki tartej1 łyżeczka pieprzucytrynowego1/2 łyżeczki solifolia spożywczaPrzygotowanie:Jarmuż myjemy , liście blanszujemy przez dwie minuty , odcedzamy , kroimy drobno.Jajka obieramy z łupinek , rozgniatamy drobno widelcem.Do jajek dodajemy jarmuż , kaszę jaglaną , jogurt naturalnyzioła oraz przyprawy.Wbijamy surowe jajko , wsypujemy bułkę tartą.Masę wyrabiamy rękoma.Formujemy kotleciki w kształt kiełbasek.Każdą zawijamy w folię spożywczą związując końce ” tworząc cukierka”W garnku zagotowujmy wodę , gotujemy kotleciki po 2 min. z każdej strony od momentu wypłynięcia na wierzch.SmacznegoPost navigation← Naleśniki z pikantnym farszem z parówek i pieczarek. Prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad lub kolację chociaż ja osobiście zjadłam je na śniadanie.Delikatna zupa z mnóstwem warzyw. Porcja zdrowia i energii. →