ßßß
Wyszło smaczne danie, aromatyczne i pikantne. Trochę zjedliśmy na ciepło a resztę następnego dnia na śniadanie. Chociaż dodałam 50 dkg mięsa w smaku dominował ryż i dynia.Składniki:50dkg mielonego mięsa wołowo – wieprzowego,1,5 szklanki mus dyniowy100g- ugotowany worek ryżu( 100g przed ugotowaniem),2 łyżki kaszy manny,2 cebule,2 jaja,1 łyżka curry,1 łyżka ostrej papryki,1 łyżeczka czubricy,Sól do smaku, pieprz do smaku,Przygotowanie:Cebulę zetrzeć na tarce. Dodać do mięsa cebulę, ugotowany ryż oraz mus z dyni. Wbić dwa jajka. Doprawić curry, papryką, czubricą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Mus powinien być gęsty, jeśli będzie rzadki trzeba dodać do potrawy 2- 3 łyżki kaszy manny. Gotową masę mięsną przełożyć do natłuszczonej formy i piec w temperaturze 200-220 stopni przez około godzinę. Podawać na ciepło lub na zimno.