Wykonanie
Składniki:500 g
mielonego mięsa700 g białej lub
włoskiej kapusty2
jajka1 duża
cebulaworeczek ugotowanego
ryżu1 szklanka
kaszki mannysól,
pieprzmąka pszenna do obtoczeniaSposób przygotowania:Drobno poszatkowaną
kapustę posolić, zostawić na godzinę żeby zmiękła. Wszystkie składniki wraz z
kapustą wymieszać i uformować kotlety jak mielone. Następnie kotlety obtoczyć w
mące i usmażyć na rozgrzanym
oleju. Po usmażeniu kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy ulubionym sosem (
pomidorowym lub
pieczarkowym ). Wstawić całość do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i dusić gołąbki aż zmiękną ( około 40 min ).Powiązane wpisy:Lasagne-bolognese(prawdziwa włoska) :)Nawigacja po wpisach← Wstecz Dalej →Copyright 1996-2016 Grupa
Onet.pl S.A. Wszystkie serwisy Polityka prywatności