ßßß
Scroll down for recipe in EnglishGrillowana kiełbasa ze słodkim sosem musztardowym(4-5 porcji)Składniki:1/2 szklanki musztardy Dijon1/2 szklanki octu z białego wina1 1/2 szklanki cukru1 średnie lub 2 małe jajka, ubite do jednolitej konsystencji4 kawałki kiełbasy na grillaplasterki cukinii i papryki na grillaPrzygotowanie:W małym garnku wymieszaj musztardę z octem, przykryj przykrywką lub folią spożywczą i odstaw na noc w pokojowej temperaturze.Następnego dnia, dodaj cukier i jajka i dokładnie wymieszaj. Postaw rondel na średnim ogniu i podgrzewaj sos, mieszając od czasu do czasu trzepaczką, przez około 10 minut lub aż zgęstnieje.Odstaw do ostygnięcia, a w międzyczasie usmaż na grillu kiełbasę i warzywa i podawaj.Smacznego!
English version(4-5 servings)Ingredients :1/2 cup Dijon mustard1/2 cup white wine vinegar1 1/2 cup sugar1 medium or 2 small eggs beaten4 pieces of kielbasasliced zucchini and bell pepperPreparation:In a small sauce pan, combine mustard and vinegar. Stir to combine, cover with plastic wrap and let sit overnight at room temperature.The next day, add sugar and eggs and stir to mix well. Place the saucepan over medium heat and cook for about 10 minutes, until the mixture bubbles and thickens, stirring every two minutes with a whisk.Allow to cool while the kielbasa and seasoned vegetables are grilled and serve.Enjoy!
Share the post "Grillowana kiełbasa ze słodkim sosem musztardowym / Grilled kielbasa with sweet hot mustard sauce"


