Wykonanie
Share the post "Grillowana
kiełbasa ze słodkim
sosem musztardowym / Grilled
kielbasa with sweet hot
mustard sauce"Tak na prawdę gwiazdą tej potrawy jest właśnie sos, gęsty, słodko-pikantny, rewelacyjny do każdego grillowanego
mięsa. Ja podałam akurat z grillowaną
kiełbasą i warzywami i sprawdził się doskonale. Polecam!
Scroll down for recipe in EnglishGrillowana
kiełbasa ze słodkim
sosem musztardowym(4-5 porcji)Składniki:1/2 szklanki
musztardy Dijon1/2 szklanki
octu z
białego wina1 1/2 szklanki
cukru1 średnie lub 2 małe
jajka, ubite do jednolitej konsystencji4 kawałki
kiełbasy na grillaplasterki
cukinii i
papryki na grillaPrzygotowanie:W małym garnku wymieszaj
musztardę z
octem, przykryj przykrywką lub folią spożywczą i odstaw na noc w pokojowej temperaturze.Następnego dnia, dodaj
cukier i
jajka i dokładnie wymieszaj. Postaw rondel na średnim ogniu i podgrzewaj sos, mieszając od czasu do czasu trzepaczką, przez około 10 minut lub aż zgęstnieje.Odstaw do ostygnięcia, a w międzyczasie usmaż na grillu
kiełbasę i warzywa i podawaj.Smacznego!
English version(4-5 servings)Ingredients :1/2 cup Dijon
mustard1/2 cup white
wine vinegar1 1/2 cup sugar1 medium or 2 small eggs beaten4 pieces of
kielbasasliced zucchini and bell pepperPreparation:In a small sauce pan, combine
mustard and vinegar. Stir to combine, cover with plastic wrap and let sit overnight at room temperature.The next day, add sugar and eggs and stir to mix well. Place the saucepan over medium heat and cook for about 10 minutes, until the mixture bubbles and thickens, stirring every two minutes with a
whisk.Allow to cool while the
kielbasa and seasoned vegetables are grilled and
serve.Enjoy!
Share the post "Grillowana
kiełbasa ze słodkim
sosem musztardowym / Grilled
kielbasa with sweet hot
mustard sauce"