ßßß
Składniki na około 15 placków:250 ml mleka kokosowego200 g mąki pszennej50 g cukru pudru50 ml oleju2 jaja1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżka soku z cytrynyszczypta soliWykonanie jest dziecinnie proste: wymieszaj ze sobą płynne składniki – jaja, mleko kokosowe, sok z cytryny i olej. Dodaj mąkę z cukrem pudrem, solą i sodą. Zmiksuj na gładką masę. Na dobrze rozgrzaną patelnię (bez dodatkowego tłuszczu!) wylewaj ciasto tak, aby powstały placki o średnicy około 10 cm. Przewracaj na drugą stronę, kiedy na powierzchni ciasta pojawią się dziurki po pęcherzykach powietrza.Podawaj z ulubionymi dodatkami – smacznego
Related PostsPancakes – śniadanie mistrzówNaleśniczki z kremem pomarańczowo-cynamonowymJogurtowe pancakes z frużeliną rabarbarowąRozmarynowe mini bułeczki zapiekane z seremBiscotti di Prato (cantucci)