ßßß Cookit - przepis na Ragù jagnięce - Buszująca w kuchni

Ragù jagnięce - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Składniki
szalotka, 2 małe
czosnek, 3 ząbki
oliwa do smażenia
suszona mięta, 2 łyżeczki
suszone oregano, 2 łyżeczki
chili w płatkach, 1/2 łyżeczki
mielona jagnięcina, 400 g
sól, pieprz
pomidory w puszce, 800 g
sos Worcestershire, 3 łyżeczki
ocet balsamiczny, 2 łyżeczki
świeża bazylia, 1/2 doniczki
makaron, 200 g
Sposób przygotowania
Szalotkę i czosnek drobno pokroić. Zeszklić na oliwie. Wsypać miętę, oregano i chili. Po minucie dodać mięso. Rozdrobnić widelcem. Przyprawić solą i pieprzem.
Kiedy jagnięcina ładnie się zarumieni wlać pomidory, sos i ocet. Gotować około 20-30 minut. Na koniec dodać posiekaną bazylię.
W międzyczasie ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu. Pastę wymieszać w mięsem i sosem. Przełożyć na talerze.
Przepis pochodzi z książki Nigellii Lawson „Nigellissima”.
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/ragu-jagniece