Wykonanie

Składniki
szalotka, 2 małe
czosnek, 3 ząbki
oliwa do smażeniasuszona
mięta, 2 łyżeczki
suszone oregano, 2 łyżeczki
chili w płatkach, 1/2 łyżeczkimielona
jagnięcina, 400 g
sól,
pieprzpomidory w puszce, 800 g
sos Worcestershire, 3 łyżeczki
ocet balsamiczny, 2 łyżeczkiświeża
bazylia, 1/2 doniczki
makaron, 200 gSposób przygotowania
Szalotkę i
czosnek drobno pokroić. Zeszklić na
oliwie. Wsypać
miętę,
oregano i
chili. Po minucie dodać
mięso. Rozdrobnić widelcem. Przyprawić
solą i
pieprzem.Kiedy
jagnięcina ładnie się zarumieni wlać
pomidory, sos i
ocet. Gotować około 20-30 minut. Na koniec dodać posiekaną
bazylię.W międzyczasie ugotować
makaron wg instrukcji na opakowaniu. Pastę wymieszać w
mięsem i sosem. Przełożyć na talerze.Przepis pochodzi z książki Nigellii Lawson „Nigellissima”.