ßßß
Mój ulubiony sposób podawania polędwiczek. Delikatne mięso otoczone złocistym ciastem naleśnikowym z dodatkiem piwa. Szybkie i proste w wykonaniu. Podałam je z ziemniakami pieczonym w piekarniku z czosnkiem i zieloną fasolką szparagową.Składnikipolędwiczka wieprzowa, 1 sztukajasne piwo, 0,5 szklankijajko, 1 sztukamąka pszenna, 1 czubata szklankaolej, 1 łyżkasól, pieprzSposób przygotowania1. Z piwa, jajka, oleju i mąki zrobić ciasto. Powinno być gęstsze niż ciasto naleśnikowe. Przyprawić solą i pieprzem.2. Polędwiczkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Lekko rozbić palcami. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i wstawić do lodówki na pół godziny.3. Każdy plaster mięsa obtoczyć w cieście. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.