Wykonanie

Jeśli nie upiekłyście jeszcze pierniczków, proponuję wam takie, które pięknie prezentują się na choince. Mogą też być świetną dekoracją prezentu lub prezentem samym w sobie.Składniki1,5 szklanki
mąki tortowej1 szklanka
mąki ziemniaczanej3/4 szklanki
cukru pudru (troszkę więcej)250g
margaryny2 łyżki kwaśniej
śmietany1 łyżeczka
proszku do pieczenia3 łyżki
cukru waniliowegołyżeczka
przyprawy do piernikapokruszone kolorowe landrynkiSposób przygotowaniaKrok 1
Margarynę utrzeć z
cukrem, zagnieść z resztą składników (bez landrynek). Włożyć do lodówki na pół godzinki.Krok 2Landrynki pokruszyć i podzielić na gromadki w jednym kolorze.Krok 3Z ciasta wycinać
ciasteczka, w otwory wsypać dokładnie pokruszone landrynki. Dokładność jest tu bardzo ważna:) Otworki na sznurek można łatwo wyciąć słomką.Krok 4Piec 20 minut w 180 stopniach.Krok 5Pierniczki nawlekamy na kolorowe sznureczki i wieszamy na choince:)VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Witrażowe pierniczki, 10 . 0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyPierniczki świąteczne p. Ani – danie konkursowe
Ciasteczka miodowe z orzeszkami p. Joanna Łyga – danie konkursowePiernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursoweŚwiąteczne pierniczki p. Ani- danie konkursoweOrzeszki z kremem