ßßß
Składniki (2 porcje)Pęczek rukoli1/2 czerwonej papryki1/2 zielonej paprykiPomidor malinowyOliwa, sok z cytryny, pieprzPrzygotowanieRozgrzej mocno patelnię do grillowania.Pokrój ser na plasterki lub paski – im cieńsze będą, tym krócej powinny się smażyć.Za pomocą pędzelka posmaruj kawałki halloumi odrobiną oliwy – dzięki temu nie będą przywierały do patelni.Ułóż ser na gorącej patelni i grilluj po 3-4 minuty z każdej strony.Umyj rukolę w lodowato zimnej wodzie i dokładnie osusz.Paprykę pokrój w kostkę, pomidora w ósemki.Warzywa skrop oliwą i sokiem z cytryny, dopraw do smaku pieprzem (halloumi jest bardzo słony, więc tym razem nie sięgaj po solniczkę) i wymieszaj.Ułóż na sałatce kawałki gorącego sera i natychmiast podawaj.Smacznego!Zobacz także:Sałatka z pieczonych warzyw z musem z koziego twarożkuPyszna sałatka z rukoli i fetyCykoria z mozzarellą i jabłkiem