ßßß
Składniki (4 porcje)Polędwiczka wieprzowa (około 500g)150g surowego wędzonego boczku w cienkich plasterkachCzerwona paprykaZielona papryka3 duże ziemniakiOliwaSól, pieprzGałązka rozmarynuPrzygotowanieNastaw piekarnik na 180 stopni.Ziemniaki obierz i pokrój na niewielkie kawałki.Usuń gniazda nasienne z papryk i pokrój je w paski.Posiekaj listki rozmarynu.Rozsyp warzywa na dnie foremki, skrop oliwą, posyp rozmarynem, szczyptą soli i pieprzu.Polędwiczkę pokrój na kawałki (mniej więcej 3-cm), każdy kawałek owiń w plaster boczku.Ułóż kawałki mięsa między warzywami i wstaw do piekarnika na 25-30 minut.Smacznego!Zobacz także:Kurczak z parmezanem i chrupiącym prosciuttoPieczony dorsz z boczkiem