Wykonanie
Dziś ciut bardziej dietetycznie i zdrowo. Bardzo aromatycznie i lekko słodko. Córa uwielbia Polecam :)
SKŁADNIKI:udo z
indyka 1 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
brukiew 1 mała
liść laurowy 1 większy
ziele angielskie 1 szt*
sól ,
pieprzkostka rosołowa 1 szt ( ale można zrezygnować)PRZYGOTOWANIE:*
soli i
pieprzu dodajemy wg uznania do smaku.Nogę z
indyka dokładnie oczyścić i umyć. Przełoży do garnka i zalać zimna
wodą. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować ok 90 minut. W międzyczasie ściągać z
wywaru szumowiny. Warzywa obrać i umyć.
Seler zostawić w jednym kawałki,
brukiew w ćwiartki ,
marchewkę i
pietruszkę w słupki. Warzywa przełożyć do gotującego się
wywaru i gotować godzinę. Po tym czasie dołożyć pozostałe
przyprawy. Zmniejszyć ogień do minimum i gotować jeszcze godzinkę ( ja gotuję dwie). Podawać z
makaronem. Smacznego:)