ßßß
Składniki:puszka ciecierzycyłyżeczka wędzonej paprykiłyżeczka sproszkowanego chili¼ łyżeczki cukru¼ łyżeczki soli¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzusok z ¼ limonkistarta skórka z limonkiolej do smażeniaWykonanie:Ciecierzycę odsączamy. Jeśli starczy nam cierpliwości to obieramy ziarenka z błonek.W niewielkiej misce mieszamy przyprawy.Na patelnię wylewamy olej, tak aby całe dno było pokryte. Rozgrzewamy do czasu, aż olej zacznie skwierczeć i smażymy ciecierzycę przez około 5 minut. Powinna się zrobić złocista.Talerz wykładamy ręcznikiem papierowym i przekładamy usmażoną ciecierzycę, aby odsączyć ją z oleju. Po chwili przerzucamy do miski z przyprawami i potrząsamy, aby się cała w nich obtoczyła.Na koniec skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy startą skórką z limonki.Podajemy od razu.Smacznego!
Źródło tutaj.Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ