ßßß
Składniki:1 porcja300 g filetu z łososia1 łyżka miodu wielokwiatowegosok z ½ limonki½ łyżeczki kolendry liofilizowanej1 łyżeczka musztardy w proszkusólpieprzWykonanie:Miód, sok z limonki, kolendrę i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy.Łososia nacieramy solą i pieprzem. Następnie polewamy go z każdej strony marynatą (staramy się pozostawić trochę marynaty na wierzchu ryby, aby nie spływała).Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Łososia zawijamy w kopertę z folii aluminiowej i pieczemy przez 14-15 minut. Po wyjęciu sprawdzamy widelcem, jeśli łatwo wchodzi to znaczy, ze łosoś jest gotowy.Podajemy od razu.Smacznego!

Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ