ßßß
Składniki:2 bagietki (o długości 25 cm)3 jajka3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej3 łyżki szczypiorku posiekanego½ łyżeczki przecieru z chili (np. sambal oelek, pasta z chili) lub posiekana papryczka chili (bez pestek)40 ml mleka60 g startego twardego koziego sera½ łyżeczki papryki (słodkiej, ostrej lub wymieszanej)sólpieprzWykonanie:Środek obu bagietek wydrążamy. W tym celu wycinamy w bagietce rowek o przekroju litery V i podważając nożem, wyjmujemy środek. Powinny nam powstać dwie łódeczki – kajaki ;)Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy posiekaną wędlinę, szczypiorek, przecier (lub posiekaną) chili i mieszamy. Dolewamy mleko. Dodajemy starty ser. Przyprawiamy solą, papryką i odrobiną pieprzu.Piekarnik nagrzewamy do 180°C, bagietki pieczemy 20- 25 minut, aż nadzienie się przyrumieni i zetnie.Podajemy od razu ciepłe!Smacznego!
Tuż przed zapieczeniem:
Jak wygląda wydrążona bagietka:
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ!