ßßß
 
            
         Składniki:1 ciemna bagietka długości około 30 cmok. 50 g szpinaku50 g sera pleśniowego Lazur2 ząbki czosnkułyżka masłaoliwapieprzsólWykonanie:Bagietkę kroimy na 1,5 cm plastry i spryskujemy niewielką ilością oliwy. Wstawiamy na około 5 -7 minut do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Na patelnię z roztopionym masłem wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę do smażymy, po czym dodajemy szpinak. Gdy zmniejszy swoją objętość, a woda odparuje ostawiamy z ognia. Do ciepłego szpinaku dodajemy pokruszony ser i delikatnie mieszamy, tak aby oblepił szpinak. Na koniec przyprawiamy pieprzem. Możemy również delikatnie posolić, ale spróbujmy najpierw, gdyż ser jest już sam w sobie słony. Tak przygotowany szpinak nakładamy na kromki pieczywa i ciepłe podajemy.Voila! :)
Składniki:1 ciemna bagietka długości około 30 cmok. 50 g szpinaku50 g sera pleśniowego Lazur2 ząbki czosnkułyżka masłaoliwapieprzsólWykonanie:Bagietkę kroimy na 1,5 cm plastry i spryskujemy niewielką ilością oliwy. Wstawiamy na około 5 -7 minut do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Na patelnię z roztopionym masłem wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę do smażymy, po czym dodajemy szpinak. Gdy zmniejszy swoją objętość, a woda odparuje ostawiamy z ognia. Do ciepłego szpinaku dodajemy pokruszony ser i delikatnie mieszamy, tak aby oblepił szpinak. Na koniec przyprawiamy pieprzem. Możemy również delikatnie posolić, ale spróbujmy najpierw, gdyż ser jest już sam w sobie słony. Tak przygotowany szpinak nakładamy na kromki pieczywa i ciepłe podajemy.Voila! :) Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie nam niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJEMY! :)
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie nam niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJEMY! :)