Wykonanie
             Wołowina
Wołowina i 
grzyby bardzo się lubią. Tym bardziej, że te 
grzyby to 
kurki. Te delikatne i aromatyczne 
grzybki potrzebowały dobrego jakościowo kompana na talerzu.Składniki:1 plaster dobrej 
wołowiny na jedna osobę
kurki - nigdy nie jest ich za dużo
bagietka2 łyżeczki 
masłakilka ząbków 
czosnkukilka łyżek 
oliwysól, 
pieprzWykonaniePlastry 
wołowiny lekko rozbić nasadą dłoni. Do 
oliwy dodać 
czosnek pokrojony w grube plastry, doprawić. W taką marynatę wkładamy 
mięso, pilnując aby każda cześć 
mięsa była nią dobrze pokryta. Odstawić do lodówki na kilka godzin.Oczyszczone i suche 
kurki usmażyć na patelni (można do tego użyć 
masła lub 
oliwy). Na drugiej patelni usmażyć steaki. Trzeba pamiętać, żeby patelnia była mocno rozgrzana a a z 
mięsa pozbyliśmy się plasterków 
czosnku.W piekarniku podpiec kawałki 
bagietki uprzednio posmarowanej 
masłem z rozgniecionym 
czosnkiem.

Smacznego!