Wykonanie
HomeRYBY /
OWOCE MORZAśledzie w
sosie pomidorowym
Polecam przepis na
śledzie z
cebulą i
pieczarkami .w tradycyjny sposób ..Składniki:3 średnie
cebule30 dag
pieczarek1 słoiczek
przecieru pomidorowegoolej +
masło do smażenia1 łyżeczka mielonej
słodkiej papryki1/2 łyżeczka
papryki ostrejcukiersól i
pieprz1 łyżka
octuWykonanie
Śledzie moczymy około 12 h z nadmiaru
soli a następnie kroimy na mniejsze kawałki .
Cebulę kroimy w piórka natomiast
pieczarki w plasterki.Na patelni rozgrzewamy
olej + masło/jak ktoś woli może być sam olej/ , smażymy
cebulę do zeszklenia dodajemy
pieczarkami.Smażymy aż bedą miękkie. Następnie dodajemy
przecier pomidorowy i doprawiamy. Odstawiamy sos do wystygnięcia. Kiedy sos wystygnie mieszamy go z pokrojonymi
śledziami.Odstawiamy do lodówki na minimum 12 h.SmacznegoPowiązany przepis:
śledzie w
sosie musztardowymlikier krówkowyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
