ßßß
Polecam przepis na śledzie w sosie musztardowym..Kiedyś kupiłam gotowe ,znanego producenta..po prostu nie dało sie jeść ..a te są na prawdę super..Serdecznie polecamSkładniki:* 600 g śledzi z zalewy octowejSos:100 g musztardy francuskiej lub innej50 g musztardy sarepskiej4 łyżki gęstej śmietany 18%1 duża cebula2 ząbki czosnku2 łyżki oleju1 łyżka cukru1/4 łyżeczki kurkumysól i pieprz do smakuWykonanieŚledzie odsączamy na ręczniku papierowym z zalewy i kroimy w paseczki.Cebulę drobno siekamy w kostkę i przelewamy wrzątkiem , następnie łączymy ją z przepuszczonym przez wyciskacz czosnkiem oraz pozostałymi składnikami .Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Układamy warstwowo na przemian śledzie i sos..śledzie. Wstawiamy je do lodówki na co najmniej 12 godzin aby smaki się połączyły.Smacznego ..Powiązany przepis:ryba po japońskuśledzie w sosie pomidorowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy