Wykonanie
HomeRYBY /
OWOCE MORZAśledzie w
sosie musztardowym
Polecam przepis na
śledzie w
sosie musztardowym..Kiedyś kupiłam gotowe ,znanego producenta..po prostu nie dało sie jeść ..a te są na prawdę super..Serdecznie polecamSkładniki:* 600 g
śledzi z zalewy octowejSos:100 g
musztardy francuskiej lub innej50 g
musztardy sarepskiej4 łyżki gęstej
śmietany 18%1 duża
cebula2 ząbki
czosnku2 łyżki
oleju1 łyżka
cukru1/4 łyżeczki
kurkumysól i
pieprz do smakuWykonanie
Śledzie odsączamy na ręczniku papierowym z zalewy i kroimy w paseczki.
Cebulę drobno siekamy w kostkę i przelewamy wrzątkiem , następnie łączymy ją z przepuszczonym przez wyciskacz
czosnkiem oraz pozostałymi składnikami .Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Układamy warstwowo na przemian
śledzie i sos..
śledzie. Wstawiamy je do lodówki na co najmniej 12 godzin aby smaki się połączyły.Smacznego ..Powiązany przepis:
ryba po japońsku
śledzie w
sosie pomidorowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
