Wykonanie
HomePRZYSTAWKI
sałatka z
tuńczyka na krakersach


Polecam przepis na
sałatkę z
tuńczykiem na krakersach ..Na pewno można zaskoczyć nią zarówno smakiem jak i wygladem..skorzystałam ze strony przepisyprzepisy.plSkładniki:18
krakersów1 puszka
tuńczyka w oleju dobrej jakości3
jajka ugotowane na twardo50g
żółtego sera5-6 łyżek
majonezusól,
pieprz do smaku
szczypiorek do posypaniaWykonanie:
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach, dodajemy 3 łyżki
majonezu i mieszamy..Z ugotowanych i przestudzonych
jajek , oddzielamy
białko od
żółtka.
Białka ścieramy na tarce o średnich oczkach, dodajemy 2 łyżki
majonezu i odrobinę soli/ze względu na słoność krakersów/. wszystko razem mieszamy.
Żółtka ścieramy na tarce , odkładamy do posypania na wierzchu.
Tuńczyka odsączamy, rozgniatamy widelcem, doprawiamy
pieprzem i mieszamy..
Szczypiorek drobno kroimy..Układamy obok siebie 6
krakersów (prostokąt o bokach 2x3krakersy), wykładamy masę
serową,

wyrównujemy. Przykrywamy następną warstwą
krakersów, a następnie wykładamy masę z
tuńczyka. Przykrywamy ostatnią warstwą
krakersów. Kolejno wykładamy warstwę z
białek, wyrównujemy, posypujemy startymi
żółtkami. Na wierzch dajemy pokrojony
szczypiorek.
Sałatkę odstawiamy na kilka godzin do lodówki.wówczas
krakery zmiękną ..SmacznegoPowiązany przepis:
likier krówkowypasta jajeczna na pomidorachWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
