ßßß

Polecam przepis na sałatkę z tuńczykiem na krakersach ..Na pewno można zaskoczyć nią zarówno smakiem jak i wygladem..skorzystałam ze strony przepisyprzepisy.plSkładniki:18 krakersów1 puszka tuńczyka w oleju dobrej jakości3 jajka ugotowane na twardo50g żółtego sera5-6 łyżek majonezusól, pieprz do smakuszczypiorek do posypaniaWykonanie:Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach, dodajemy 3 łyżki majonezu i mieszamy..Z ugotowanych i przestudzonych jajek , oddzielamy białko od żółtka.Białka ścieramy na tarce o średnich oczkach, dodajemy 2 łyżki majonezu i odrobinę soli/ze względu na słoność krakersów/. wszystko razem mieszamy.Żółtka ścieramy na tarce , odkładamy do posypania na wierzchu.Tuńczyka odsączamy, rozgniatamy widelcem, doprawiamy pieprzem i mieszamy..Szczypiorek drobno kroimy..Układamy obok siebie 6 krakersów (prostokąt o bokach 2x3krakersy), wykładamy masę serową,
wyrównujemy. Przykrywamy następną warstwą krakersów, a następnie wykładamy masę z tuńczyka. Przykrywamy ostatnią warstwą krakersów. Kolejno wykładamy warstwę z białek, wyrównujemy, posypujemy startymi żółtkami. Na wierzch dajemy pokrojony szczypiorek.Sałatkę odstawiamy na kilka godzin do lodówki.wówczas krakery zmiękną ..SmacznegoPowiązany przepis:likier krówkowypasta jajeczna na pomidorachWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy