Wykonanie
Takie bułeczki to doskonała alternatywa dla klasycznej
bułki. Nie dość, że zdrowe i pożywne to jeszcze dietetyczne! Bardzo dobrze smakują zarówno same, jak i posmarowane
niskosłodzonym dżemem, czy tak jak u mnie z
serkiem wiejskim. Polecam eksperymentowanie z ich składem, dodawaniem
przyprawy korzennej,
cynamonu czy różnorodnych aromatów. Bułeczki są tak szybkie w wykonaniu, że nie wypadałoby ich nie spróbować!

Składniki (na 6 sztuk):12 łyżek
płatków owsianych3 łyżki
otrębów żytnich3
jajka6 łyżek
jogurtu greckiego light4 czubate łyżki
kakaoczubata łyżeczka
proszku do pieczeniacukier trzcinowy/
ksylitol /stewia / słodzik100-1500 ml
wodyPiekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 C. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, po czym nakładamy do foremek (ja użyłam mini keksówek), spryskanych
olejem w sprayu lub wyłożonych papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika, wyjmujemy bułeczki z formy i odstawiamy do ostygnięcia na kratce.