Wykonanie
Co zrobić gdy mamy za dużo ryżu? U mnie na
sodko. Zapiekany z z
jabłkiem ,
cynamonem . W sam raz dla łasuchów.

Do tej potrawy nie podaję specjalnych proporcji i ilości składników.Oczywiście potrzebujemy odgotowany
ryż,
jabłka, trochę
cynamonu, kilka
rodzynek,
cukier waniliowy,
cukier kryształ.
Ryż układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na to
jabłka podsmażone. Ja
daję jabłka ze słoika. Posypujemy
cynamonem ,
cukrem waniliowym. Jeśli
jabłka są kwaśne można dodać odrobinę
cukru kryształ. Druga warstwa to również
ryż, na wierzch odrobinę
jabłek. Naczynie zakrywamy i zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok. 15 min. Podajemy polane
jogurtem, który możemy również posłodzić.SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.