ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 2 kilogramówcukier 1 szklanekCynamon 1 łyżek deserowychcukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Obrane jabłka pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne. Piec w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem, 30 minut w 180 stopniach. Gdy jabłka się trochę rozpadną, wsypać cukier, cynamon, oraz cukier waniliowy i wymieszać. Gorącą masę nakładać do słoików, mocno zakręcić i odwrócić do góry dnem. Pozostawić do ostygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: